Methode Inzicht in Taal

 

Werkboek 1: Letter.

Letterkennis is essentieel om woorden te leren schrijven. Werkboek 1 is preventief inzetbaar vanaf 4-5 jaar. 

Uw kind leert alle letters spelenderwijs visualiseren, benoemen en automatiseren. Het doel is dat uw kind vlot letters gaat herkennen en reproduceren. Letters omdraaien behoort al snel tot de verleden tijd!

 

Werkboek 2: Schrijven en Lezen. 

Dit boek leert uw kind een taalgevoel ontwikkelen. M.b.v. het 5-stappenplan kan u samen met uw kind spelenderwijs de taalachterstand wegwerken. Jullie leren samen woorden visualiseren, correct schrijven. In de module 'Lezen' gaan jullie samen aan de slag met het flitslezen.

 

Werkboek 3: Rekenen en Tafels.

Jullie gaan samen aan de slag met het verticaal rekenen. Hoe creatiever hoe liever. Uw kind leert de basis van het rekenen automatiseren en vervolgens memoriseren. Jullie krijgen tips en handvaten om zelf thuis aan de slag te gaan.  Ook de tafels gaan jullie samen visualiseren en automatiseren. 

 

Werkboek 4: Klokkijken. 

Belangrijk element binnen leren klokkijken is de oriëntatie in tijd en ruimte. Het element 'tijdsbesef' is belangrijk! Uw kind leert tijd kaderen waardoor begrippen zoals voor, over, half en hele uren, maar ook 'straks en later' een voorstelling krijgen. Uw kind leert twee denkroutes om de tijd zonder problemen af te lezen. Analoge en digitale klok komen aan bod. 

 

 

In deze werkboekenreeks gaat het niet om extra huiswerk maken! Het gaat erom dat jullie samen het huiswerk van school via deze methode maken.
U zal zien dat uw zoon/ dochter wél kan leren wanneer je het anders aanbiedt!  

 

 

 * Tijd voor actie *

 

 

Prijzen zijn inclusief verzendkosten in B en NL.